Försäkring som egenföretagare inom reklambranschen

En sak som du bör tänka på om du har en egen verksamhet är att skydda dig och ditt företag. Det finns flera fallgropar för enskilda företagare inte minst när det gäller lagar, regler och avtal. De flesta hamnar förr eller senare i situationer där det är viktigt att ha försäkringsskydd, som ger ett effektivt juridiskt skydd.

Inom reklam och marknadsföring är det särskilt vanligt med upphovsrättsliga och varumärkesrelaterade dispyter. Därför bör du redan från första dagen se till att teckna en ansvarsförsäkring som försäkrar dig, dina kunder och samarbetpartners på ett bra vis.

Ansvarsförsäkringar ingår normalt som en del i de grundläggande försäkringspaket som riktar sig till egenföretagare, men det finns även möjlighet att skräddarsy egna lösningar anpassade utifrån branschspecifika villkor och önskemål.

Tänk på att försäkringen troligtvis inte kommer att hjälpa dig om du uppsåtligt eller pga. av uppenbar oaktsamhet skadar en annan part. Men så länge du gör ditt yttersta för att följa alla regelverk, kan du sova gott om natten med vetskapen att du är skyddad om något oförutsett skulle ske.

Utöver ansvarsförsäkring bör du så klart även se till att försäkra företagets tillgångar och ägodelar. Ett rättsskydd gör att du slipper betala kostnader kopplade till rättegångar.

Som egenföretagare är det ditt eget ansvar att se till så att du själv är försäkrad i arbetet. Olycksfallsförsäkringen kickar in om du skadar i anslutning arbetet. Det finns även möjlighet att teckna speciella sjukförsäkringar som ger dig som anställ tillgång till bättre sjukvård.

Utöver detta kan det vara smart att även ansluta dig till en a-kassa och eventuellt även gå med i facket för råd, stöd och billig inkomstförsäkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *