Lansera ditt företag på internet

digitalt

Inte alla förtag förstår hur viktigt det är att profilera sig på nätet. Det räcker liksom inte bara att slänga upp en blogg, Facebook-sida, ett twitter-konto och tro att en massa besökare, likes och följare skall trilla in. Det krävs strategiskt tänkande och framförallt engagemang för att nå ut till de bredare massorna via internet.

Mitt råd till de företag som ännu inte kommit igång med sin digitalisering är att titta på de som verkligen lyckats med övergången från analogt till digitalt. H&M är ett sådant exempel. De har lyckats skapa rätt sorts BUZZ , så att antalet likes nu är uppe i hissnande 16 miljoner. Visst nu är det givetvis svårt att värdera värdet av en like, men vad man kan konstatera är att H&M till skillnad från de flesta andra klädbutikerna i Sverige till stor del klarar av att marknadsföra sig själv och sina produkter utan att behöva använda sig av så kallade affiliates.

Ett annat exempel på hur social media användes framgångsrikt, är MMA organisationen UFC. Presidenten för organisationen @Dana White har själv sagt att Twitter är det bästa PR-vertyget som världen någonsin skådat. Dana White har nu över 2.5 miljoner följare och då är han egentligen bara en vanlig företagsledare! Att kunna nå ut med sitt budskap till 2,5 miljoner människor på några sekunder, där dessutom merparten troligtvis är intresserad av den produkt man representerar, är självklart extremt värdefullt.

Om du fortfarande tvivlar på vilken genomslagskraft nätet kan ha, rekommenderar jag dig att fundera på dansplågan Gagem style. I skrivandets stund har musikvideon visats över 1700 000 000 gånger på Youtube och då är detta bara ett av flera klipp. Musikgruppen i fråga har nu över 6 miljoner följare på Youtube. Det geniala med digitalmarknadsföring är att alla har möjlighet att lyckas på detta vis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *